Hur man installerar Apache med PHP 8 på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Inledning

Apache är en populär öppen källkod, plattformsoberoende webbserverprogramvara. PHP är ett allmänt använt skriptspråk med öppen källkod som är utformat för webbutveckling. I den här guiden visar vi dig hur du installerar Apache tillsammans med PHP 8 på en CentOS 7-server.

Förutsättningar

Innan du börjar, se till att du har en CentOS 7-server med en icke-rootanvändare med sudo-behörighet.

Installation av Apache

1. Uppdatera ditt system

Först uppdaterar du dina paketlistor för uppgraderingar och nya paketinstallationer:

$ sudo yum update -y

2.

2. Installera Apache

Installera sedan Apache med hjälp av följande kommando:

$ sudo yum installera httpd -y

3.

3. Starta och aktivera Apache

När installationen är klar startar du Apache-tjänsten och aktiverar att den startar vid start med hjälp av följande kommandon:

$ sudo systemctl start httpd
$ sudo systemctl enable httpd

Installation av httpd

Installation av PHP 8

1. Aktivera EPEL- och Remi-förvar

EPEL- och Remi-förvar innehåller PHP 8-paketet. Aktivera dem med hjälp av följande kommandon:

$ sudo yum install https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-7.noarch.rpm -y
$ sudo yum installera http://rpms.remirepo.net/enterprise/remi-release-7.rpm -y

2.

2. Installera PHP 8

Installera PHP 8.0 och några vanliga PHP-tillägg:

$ sudo yum install php80-php php80-php-pear php80-php-bcmath php80-php-pecl-jsond-devel php80-php-pecl-jsond php80-php-pecl-zip php80-php-mysqlnd -y

Slutsats

Slutsats

Grattis! Du har framgångsrikt installerat Apache med PHP 8 på ditt CentOS 7-system. Nu kan du börja bygga dina PHP-webbapplikationer som serveras via Apache-webbservern.