Hur man installerar MySQL 8.0 på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35

Introduktion

MySQL är ett av de mest populära relativa databashanteringssystemen med öppen källkod. Den här guiden visar hur du installerar MySQL 8.0 på ett CentOS 7-system.

Förutsättningar

Innan du startar installationsprocessen, se till att du har ett CentOS 7-system med en icke-root sudo-aktiverad användare och en grundläggande brandväggsinställning.

MySQL 8.0-installation

.

1. Uppdatera ditt system

Först uppdaterar du systemets paketindex:

$ sudo yum update -y

2.

2. Lägg till MySQL Yum-förvaret

Hämta sedan MySQL Yum Repository-paketet från MySQL:s officiella webbplats:

$ wget https://dev.mysql.com/get/mysql80-community-release-el7-3.noarch.rpm

Installera sedan det nedladdade releasepaketet med följande kommando:

$ sudo rpm -ivh mysql80-community-release-el7-3.noarch.rpm

3.

3. Installera MySQL-servern

Nu kan du installera MySQL-servern med följande kommando:

$ sudo yum installera mysql-server -y

4.

4. Starta och aktivera MySQL-tjänsten

När installationen är klar startar du MySQL-tjänsten och aktiverar att den startar vid start med följande kommandon:

$ sudo systemctl start mysqld
$ sudo systemctl enable mysqld

Slutsats

Slutsats

Grattis, du har framgångsrikt installerat MySQL 8.0 på ditt CentOS 7-system. Nu kan du börja bygga dina databasapplikationer med MySQL.