Konfigurera phpMyAdmin och skapa en MySQL-användare på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Introduktion

phpMyAdmin är ett gratis verktyg med öppen källkod skrivet i PHP som är avsett att hantera administrationen av MySQL eller MariaDB med hjälp av en webbläsare. I den här guiden visar vi dig hur du installerar phpMyAdmin och skapar en MySQL-användare på ett CentOS 7-system som kör MySQL 8.0.

Förutsättningar

Innan du börjar bör du ha en CentOS 7-server med MySQL 8.0 installerat och en icke-rootanvändare med sudo-behörighet.

Installation av phpMyAdmin

1. Installera EPEL-förvaret

EPEL-förvaret innehåller phpMyAdmin-paketet. Installera det med hjälp av följande kommando:

$ sudo yum installera epel-release -y

2.

2. Installera phpMyAdmin

När EPEL-förvaret har aktiverats installerar du phpMyAdmin:

$ sudo yum installera phpmyadmin -y

Att skapa en MySQL-användare

1. Få åtkomst till MySQL

Åtkomst till MySQL-skalet med följande kommando:

$ mysql -u root -p

2.

2. Skapa en ny användare

Skapa en ny användare 'newuser' med lösenordet 'password' genom att köra:

mysql> CREATE USER 'newuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'password';

3.

3. Tilldela behörigheter

Ge "newuser" alla behörigheter för databasen "database":

mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON database.* TO 'newuser'@'localhost';
mysql> FLUSH PRIVILEGES;

Slutsats

Slutsats

Du har framgångsrikt installerat phpMyAdmin och skapat en ny MySQL-användare på ditt CentOS 7-system som kör MySQL 8.0. Nu kan du hantera dina MySQL-databaser via ett användarvänligt webbgränssnitt.