Hur du säkerhetskopierar och återställer din webbplats i cPanel: En steg-för-steg-guide

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Inledning

Att säkerhetskopiera din webbplats regelbundet är avgörande för att förhindra dataförlust. cPanel tillhandahåller ett enkelt sätt att säkerhetskopiera och återställa din webbplats. Den här guiden tar dig igenom processen i Pofiis cPanel-gränssnitt.

Åtkomst till cPanel

Först loggar du in på ditt Pofii-konto. Från din instrumentpanel väljer du lämplig domän och klickar på "Hantera". Detta leder dig till cPanel-gränssnittet.

Säkerhetskopiera din webbplats

1. Navigera till Säkerhetskopiering

På cPanel-gränssnittet, leta reda på avsnittet "Filer" och klicka på "Säkerhetskopiering".

2. Fullständig säkerhetskopiering

Under avsnittet "Fullständig säkerhetskopia" klickar du på "Ladda ner en fullständig säkerhetskopia av webbplatsen".

3. Generera säkerhetskopia

För "Backup Destination", välj "Home Directory" och ange din e-postadress om du vill få ett meddelande när säkerhetskopieringen är klar. Klicka på "Generera säkerhetskopia".

Återställa din webbplats

1. Navigera till säkerhetskopian

Precis som när du skapar en säkerhetskopia, leta reda på avsnittet "Filer" i cPanel och klicka på "Säkerhetskopiera".

2. Återställ säkerhetskopia

Under avsnittet "Återställ en säkerhetskopia av hemkatalogen" klickar du på "Välj fil", letar upp din säkerhetskopia och klickar på "Ladda upp".

Slutsats

Du har nu framgångsrikt säkerhetskopierat och återställt din webbplats med cPanel. Vi rekommenderar att du regelbundet säkerhetskopierar din webbplats för att skydda dina data från potentiell förlust. Med de här stegen kan du enkelt hantera säkerhetskopior för din webbplats.